Beweging in de week 27 september t/m 3 oktober

Toen ik net begon te typen verscheen er hierboven automatisch ´Trainingsweek….´. Eigenlijk kan ik het niet echt een trainingsweek noemen. Dennis en ik lopen voornamelijk om toch te blijven bewegen en niet de hele dag te zitten. Als we ´bewegen´ niet bewust inplannen, komt er namelijk niets van terecht. Dan zitten we achter de computer Losseveter bij te werken, we zitten tijdens het monteren van filmpjes, we zitten in de auto op weg naar afspraken, we zitten bij afspraken etc.
We bewegen op dagen dat we erop uitgaan om te filmen. Bij de wedstrijden, of bij de atleten of groepen die we tijdens trainingen bezoeken.

De titel hierboven was Trainingsweek 27 september tot en met 3 oktober en heb ik tijdens het schrijven van dit stukje even aangepast.

Bewegen voelt lekker. We zijn na een training fietstochtje of wandeling weer fris en fit. Maar weten nu wel dat het bewust moet worden ingepland. En voor mijn motivatie heb ik besloten om weer een soort trainingslogje bij te gaan houden.

Maandag 27 september: Totaal 11,5km
De training heb ik ook in het vorige bericht geplaatst. Dennis en ik liepen een kilometer of drie in en hebben op het fietspas in het Kralingse Bos wat tempo’s gelopen. Ter plekke werd het schema bedacht. Ingezet werd op 15 km/uur.
1.000m in 4’02”
2.000m in 7’56” (3’57”-3’59”)
1.000m in 4’01”
1.000m in 3’59”
1.000m in 3’43”
Pauze was telkens 2 minuten

Dinsdag 28 september: 11,5km met wandel
Rondje Kralingse Plas door bos en terug. Na 8km wandelen omdat pees opspeelde. Opgepakt met stukje versnellen, 1 tot 2 minuutjes en dan pauze wandel.

Woensdag 29 september: niet gelopen
Rondje Rotte met ommetje gefietst, ongeveer 35km

Donderdag 30 september: 10-11km
Ingelopen Kralingse Plas via parkeerplaats, daarna bij paarderondje 10 keer een rondje gelopen. Drie keer over paardepad, maar daarna uitgeweken naar asfalt/grint rondje omdat paardepad onder water stond. Duur per tempo varieerde tussen 1’40” tot 1’45”, en de pauze was telkens 1 minuut.

Vrijdag 1 oktober: 11km
Voor mijn doen nu stevig doorgelopen. Gemiddeld was 13km/uur. En dat was met wachten bij stoplicht en opstarten, op bijna Keniaanse manier=heel langzaam.

Zaterdag 2 oktober: Rust

Zondag 3 oktober: 11km
2 km richting Kralingse Plas, dan 22’30” op rondje plas 5km, en vervolgens in et bos op grindpad 10 * 200m (ongeveer) met 45″ pauze. En de loopjes gingen van 40 seconden naar 37 seconden. Lekker gelopen voordat we naar Breda gingen.

Dit weektotaal heb ik in ieder geval het laatste half jaar niet gehaald.

2 thoughts on “Beweging in de week 27 september t/m 3 oktober

 1. vivian Post author

  Hoi Rinus,

  Bedankt. Het klopt wat je schrijft. Het werkt motiverend. Vandaag ga ik zelfs twee keer bewegen. Vanochtend eerst even filmpjes gedaan, LV bijgewerkt, toen rondje Rotte gefietst, 32km, lekker wakker worden.

  Nu even wassen, eten, een paar belletjes, verder aan LV werken.

  En tegen een uur of half zes een stukje lopen……is de planning

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *