Een wedstrijdje


Foto: Jan van de Laar

Zaterdag, de dag voor Eindhoven, was er een wedstrijd in Rotterdam; de Maasstadloop. Na twee jaar weer terug op de kalender. Dit is mooi, want met de Maasstadloop kan Rotterdam laten zien dat ze toch nog iets van mooie natuur heeft. Het is een snel parcours, want er is weinig gezigzag en route is beschut. jammer genoeg, klopt dit jaar waarschijnlijk de lengte van het parcours niet…..iets te lang. Maar voor volgend jaar gaat de organisatie zeker zorgen dat de afstand kloppend is. En dan kun je hier heel snel lopen.

We waren zaterdag daar omdat we een filmpje van Maureen Koster wilden maken. Zij liep de 10km, waardoor ik een 5km kon lopen. De start was op de atletiekbaan van PAC, en na 2 ronden verlieten we de baan richting Kralingse Plas. Omdat ik nog 0 tempogevoel heb, klokte ik mijn kilometers.
1km: 3’48″1
2km: 3’43″3
3km: 3’48″3
4km: 3’43″3
5km: 4’20″7
Totaaltijd: 19’23″7

Bij het uitlezen van mijn Suunto, leek het er haast op alsof ik wisseltempo’s heb moeten doen….en de laatste kilometer moet ik dus flink dood zijn gegaan. Maar goed, ik ga hier niets beweren dat het parcours te lang was, of kilometers bordjes verkeerd stonden. Omdat ik simpel weg nog geen tempogevoel heb en ook niet weet wat ik onderweg heb gedaan.

Voor mijzelf telde dat ik onder de 20 minuten ben gebleven. Eigenlijk dezelfde tijd als vorig jaar in Boskoop, toen ik na lange tijd weer eens een 5km liep. Waarschijnlijk is dit dus mijn ‘basis’.

Zondag werd het een verdiende ‘rustdag’ bij de Marathon Eindhoven. (Daar werd overigens bovenstaande foto, die vandaag in de Trompetter stond, gemaakt door Jan van de Laar)

3 thoughts on “Een wedstrijdje

 1. Rob Viveen

  Vivian, mooie basis lijkt me. Vlot onder de 20min op de 5, nog wat. Heb gelezen dat het parcours inderdaad wat te lang was.

  Keep up the good work! Loopse/trainse

  Reply
 2. Cloxxki

  Uhoh, dan was de herintreder dus wellicht toch sneller dan de debutant vorig weekend? Een snel parcours was niet bij de Bergse Plasloop, veel klinkers, bochten en dijken, maar maar te lang leek hij me zeker niet met een slotkm van 3’30 voor een eindtijd van 19’11 🙂

  Leuk dat je weer racet, benieuwd waar je dat gaat brengen!

  Reply
 3. bernard Krabbendam

  Vivian,

  Een mooi pleidooi voor het niet gebruiken van de term “persoonlijk record” als het om wegatletiek gaat 😉

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *