Floracross Boskoop

Doordat een afspraak werd verplaatst, kreeg ik gistermiddag ineens ´vrije tijd´. Impulsief werd die vrije tijd ingevuld met een cros in Boskoop. Voor de dames stond er 4,5km op het programma. Qua afstand prima te doen. Qua tempo viel het wat tegen. Ik glibberde alle kanten op. Modder en ook zand waren nooit mijn sterkste punt. Op een atletiekbaan en over de weg stuiter ik reactief. Modder en zand werken in dat opzicht niet mee.

Dat wist ik en had me daarop ook ingesteld. Gewoon proberen frequentie te houden en je best doen bij elke pas. Nou, dat lukte wel. Ik had plezier om een weg te zoeken door de blubber. Was het sneller door de plassen water of juist niet? Ik weet het niet. Ik zocht naar mogelijkheden om enigzins een tempo te gaan draaien maar dat kreeg ik niet voor elkaar. Het werd gewoon een spelletje. Waarschijnlijk een paar keer oefenen en dan gaat het effectiever.

Ik ben in ieder geval blij dat ik de cross heb gelopen. Het was erg leuk om te kijken en om te lopen was het een goede training. Geen snelheids training, maar kracht training.


Foto´s: Erik van Leeuwen

2 thoughts on “Floracross Boskoop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *