Rustige witte Kerst

Vandaag stond eigenlijk de Kerstcross in Heerlen op het programma, maar die is afgelast. Begrijpelijk. Het flink gesneeuwd in Limburg en op sommige plekken ligt wel 40cm sneeuw. En hoe ga je zo’n parcours veilig beloopbaar krijgen? Het feit dat het heide gebied is, zal ook geen zout gestrooid mogen worden. De Kerstcross heeft een mooi glooiend parcours op de heide. Maar dat maakt het ook weer link om grote groepen mensen over heen te sturen. Vannacht heeft het weer een beetje gesneeuwd wat maakt dat aangetrapte sneeuw een ijsbaan wordt. De heuvels maken het extra link, zowel berg op als berg af.

Dus verstandige keuze van deze organisatie. Natuurlijk is het jammer, maar ik zie niet zo goed dat mensen zich daar zo druk over gaan maken dat ze de forums ermee vol kalken. Als je wilt lopen hoeft dat toch niet perse in een wedstrijd? Kerscrossen zijn nu ook niet de wedstrijden waar je je piek legt. Trek gewoon je loopschoenen en ga naar buiten.

Het is gewoon lekker om even naa buiten te gaan tijdens de Kerst. Althans wij, Dennis en ik, vinden dat in ieder geval wel. En dat doen we ook. Geen wedstrijd betekent gewoon even schakelen en al snel komen de voordelen. Eerste Kerstdag nergens ‘rekening’ mee te houden. Gewoon tegen enen naar bed. En tweede Kerstdag de ruimte om te kiezen hoe laat en waar we gaan lopen.

Na een lekkere hangochtend gaat dat dan zo gebeuren. Kijken of het weer zo heerlijk draait als gistermiddag. Rekening houdend met de ondergrond werd dat dus rustig en lang. Overal lag nog sneeuw, geen schoongemaakte fietspaden of wegen. Waardoor we soms een stukje steepletraining hadden wanneer we over de sneeuwduinen moesten springen. Dan weer een stuk waar je tot onder aan je knieen in de sneeuw wegzakte, of gewoon een stukje met wat minder sneeuw.

Mooie lucht, zonnetje erbij. Heerlijk! Wat een variatie. En het zag er allemaal prachtig uit. Bossen en velden met aparte accenten door de sneeuw. Een frisse neus gehaald, een beetje bewogen en de rest van de dag een heerlijk gevoel in de benen.

Enzo hebben we een heerlijke rustige Kerst die begon op Kerstavond met een ervaring van een harmonie die langs alle huizen komt om voor de bewoners een paar kerstliedje te spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *