Dus 11 jaar later weer in Dussen

‘Bij de vrouwen ging de winst, net als elf jaar geleden, naar de nog altijd soepel draaiende Vivian Ruijters. De ambassadeur van het Rotterdamse hardlopen dook met 39,15 minuten ruim onder de door haar zelf gewenste grens van veertig minuten,’ schrijft journalist Wouter Schelvis in BN/De Stem.

Elf jaar geleden won ik in Dussen in een tijd die tot op heden nog als parcoursrecord staat. Misschien dat het de herinneringen waren dat het gisteravond hier vrij soepel ging. Ik liep in ieder geval een stuk beter dan ik had verwacht. Zoals Wouter schrijft had ik vooraf als doel gesteld om onder de veertig minuten te lopen. Of dat haalbaar was, wist ik niet omdat ik al een half jaar geen wegwedstrijden had gelopen. De laatste was in Kerkrade waar ik een tijd van 40’26” achter mijn naam kreeg. Daarna kwam het er niet meer van om wegwedstrijdjes te lopen, omdat we in de weekenden op pad waren voor Losseveter. In Nederland dan wel Europa en zelfs Kenia. Lopen blijf ik toch wel, het blijft mijn uitlaaklep en geeft me balans. En niet te vergeten het voldane gevoel na het lopen is ook verslavend.

Maar goed, gisteravond dus mijn eerste wedstrijdje van 2011. We hebben laatst eens 1000-tjes gedaan en daar zat eentje tussen van 3’22”. Dat verbaasde me toen omdat het voor het eerst sinds lange tijd was dat we weer eens iets van tempo liepen. Maar dan moet ik snel weer relativeren want snelheid heb ik van nature, echer ik kan dat niet meer kilometers lang achter elkaar. Het zijn eigenlijk voornamelijk duurloopjes die ik doe. Tempohardheid is er dan ook zeker nog niet. Dus gisteravond had ik me vooral voorgenomen behoudend te starten. Dit lukte, de eerste kilometer ging in 3’46”. De kilometers waren wel wisselend maar er stond flinke wind, en omdat het 3 rondjes waren had je het ene stuk wind mee en dan weer wind tegen. In de tweede helft zat wel wat verval, wat vrij logisch is ook gezien de warmte die nooit mijn grote vriend is.

Ik kwam in een tijd van 39’15” over de streep. Voor mij een totale meevaller, zowel qua tijd als ook het gevoel waarmee ik de wedstrijd liep.

De tijden:
3’46″3-3’54″3-3’44″2-3’53″9-3’56″5-4’02″3-4’02″2-3’57″7-4’03″6-3’55″5

Dennis had een iets mindere dag. Normaal had hij tussen de 2 en 3 minuten voor me gezeten. Zijn benen voelden niet goed en hij kwam uit op 37’56”.

kijken of we de komende tijd nog wat wedstrijdjes gaan lopen. Die zullen we dan ws op doordeweekse dagen prikken, gezien we de komende 2 maanden elk weekend voor Losseveter op pad zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *